Geachte heer, mevrouw,Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Graag informeren we u op deze manier een paar keer per jaar met leuke informatie en tips.

Nieuwe wijnen


Afgelopen maand heb ik weer vele prachtige nieuwe wijnen mogen proeven. Toch wel één van de grootste geneugten van het vak. En zelfs na zoveel jaren in de wijn werkzaam te zijn, word ik hier iedere keer weer gelukkig van. Het is mooi om geraakt te worden door de prachtige geuren en de subtiele en elegante smaken welke verscholen liggen in een goed glas.

Een gevoel dat ik natuurlijk graag met u wil delen. Bijvoorbeeld op de najaarsproeverij, waar het alweer bijna tijd voor is. Ik heb in ieder geval voldoende mooie wijnen geproefd waar ik u mee kan verrassen. Wat te denken van bijvoorbeeld prachtige nieuwe wijnen van Elodie Balme, vrouwelijke wijnmaakster uit de zuidelijke Rhône. “Laisser faire la nature” is haar motto in zowel de wijngaarden als de vinificatie. Haar gevoel voor detaillering en finesse geven haar wijnen een prachtige balans. Haar wijnen zijn karaktervol en verteerbaar, veel smaak zonder ordinair te zijn, echt klasse!

Klassiek uit de noordelijke Rhône: prachtige wijn uit Cornas van Jacques Lemenicier.
Jaargang 2015 is in bloedvorm. Aroma’s van zwarte bes, specerijen, rokerig, sappig, mineraal en aards. Nu prachtig maar kan ook nog zeker 15 jaar in de kelder.

Naast nieuwe wijnmakers zijn er ook prachtige nieuwe jaargangen. Waar ik heel verheugd mee ben is de 2014 Escapades van Faillenc. Na jaargang 2011 is deze cuvee niet meer zo groot geweest tot nu….de 2014. Het fruit spat weer uit het glas, de gulheid en sappigheid van de cinsault is weer volledig terug te vinden in deze jaargang. Echt super, een wijn die vele harten weer verovert en een plek in uw wijnkast verdient.

 


 

Chapoton


Een bijzondere gewoonte van ons, of inmiddels eerder een ritueel, is de eerste avond thuis na de vakantie. Home sweet home, drinken Eric-Hans en ik altijd een glas wijn voor het slapen gaan. En wat haal ik dan altijd uit de kelder? Chapoton! Mijn baken van kwaliteit, onbekommerd drinken, altijd eerlijk, niet belastend en gewoon top! Mijmerend over heerlijke voorbije vakantiedagen is dit altijd zo fijn thuiskomen. Dit jaar openden we de 2014 Cairanne… Zo onwijs lekker nu met drop en laurier als meest kenmerkende aroma's voor deze wijn. Als je daar van houd, dan weet je wat je in huis moet halen. :-)

U mag me geloven, alleen bovengenoemde wijnen zijn al voldoende reden om de najaarsproeverij te bezoeken. Maar uiteraard staan er 18 en 19 november nog meer nieuwe wijnhuizen en super aantrekkelijke nieuwe jaargangen voor u klaar om ontdekt te worden.

 


 

De najaarsproeverij 18 en 19 november


Kreeg u voorheen een uitnodiging van mij per post, dit jaar richt ik mij in de communicatie exclusief op de digitale snelweg. Dus denk niet dat ik dit jaar vergeten ben met de post, u treft de uitnodiging hier aan!

Noteert u de data in de agenda? Ik kijk uit naar uw komst. En neemt u vooral ook uw wijnliefhebbende vrienden, collega’s en/of familie mee. Want niets is mooier dan samen genieten van prachtige en eerlijke wijnen, gemaakt door wijnboeren met passie voor hun vak!


 


 

Wijncatalogus


Drinkt u ook graag een boeiend glas wijn en bent u daarom nieuwsgierig naar onze prachtige collectie wijnen? Van maandag tot en met vrijdag staan wij voor u klaar. Mail of bel voor een afspraak bij Alice Eddes WineConsultancy aan de Kleine Poot 18 in Deventer. Het merendeel van de wijnen staat op voorraad in een schitterende wijnkelder met een constante temperatuur van 14 graden. Klik hier voor de digitale catalogus.

 


 

» Interessante nieuwsbrief? Deel het via je social media!  Linkedin  Facebook  Twitter

 


Alice Eddes
Kleine Poot 18
7411 PE Deventer
telefoon (0570) 606964
info@wineconsultancy.nl
www.wineconsultancy.nl> Als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, bezoek dan: www.wineconsultancy.nl/afmelden_nieuwsbrief