Geachte heer, mevrouw,Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Graag informeren we u op deze manier een paar keer per jaar met leuke informatie en tips.

Wijnboodschappen


Alweer twaalf jaar geleden heb ik de stap gemaakt om voor mezelf te beginnen. Het ‘zekere’ bestaan van arts ingeruild voor het onzekere bestaan van ondernemer. Een stap waar ik nog geen moment en op geen enkele manier spijt van heb gehad. Of het moet zijn dat ik niet helemaal tevreden ben over de naam van mijn bedrijf: Alide Eddes WineConsultancy. En dan vooral over het feit dat de naam bij veel mensen vragen oproept. Geef je wijnadvies? En voor wie dan? Huis je in een stoffig kantoor?

Niets van dat alles. De naam is geboren uit de gedachte dat ik de wijnboodschappen voor mensen doe! Dat was mijn intentie toen en is mijn intentie nu. Ik heb al heel lang een neus voor goede wijn en beleef altijd veel plezier in het zoeken naar mooie wijnen. Dat werd opgepikt door mijn vriendenkring die daar graag gebruik van maakte. ‘Koop voor ons ook ‘jouw wijnen’ in, dan hebben wij ook wat moois in huis’, werd mij vaak gevraagd. En eigenlijk doe ik dat nu nog steeds, alleen nu voor iedereen die daar prijs op stelt. Particulieren, horeca, zakenmensen die een echt bijzonder geschenk wil geven, wijnkelders die gevuld moeten worden. Dat is de corebusiness van Alice Eddes WineConsultancy!

Pas later is daar de tweede naam ‘Verkoop van Echte Wijnen’ bijgekomen. Om toch meer uit te dragen dat het om een wijnhandel gaat! Zo zie je maar weer dat ook het proces van dokter naar ondernemer een proces is van vallen en opstaan. Overigens ben ik bijzonder vereerd met het feit dat journalist Sep Schaffer mij heeft geïnterviewd over dit proces. Het resultaat van dit gesprek is te lezen in haar boek ‘Zij Durft’. Lees hierover meer verderop in deze nieuwsbrief.

 


 

Geslaagde najaarsproeverij


De afgelopen najaarsproeverij is bijzonder goed verlopen. Sterker nog, we hebben nog niet eerder zoveel bezoekers mogen ontvangen en zo veel wijn verkocht. De crisis stemt mijns inziens tot introspectie. Je kan beter een goed glas drinken dan een slechte fles!

Top drie van meest verkochte witte wijnen:

1 = 2011 Vin de Pays d’Oc viognier, Château Massiac € 8,33
2= 2011 AOC Cost. de Nîmes Cuvée Excellence, Mas de Bressades € 13,52
3= 2011 Vin de Pays des Cévennes blanc, Domaine de Taverna € 5,95

Top drie van meest verkochte rode wijnen:

1= 2011 AOC Minervois Sentinelle, Domaine Massiac € 6,80
2= 2010 AOC Côtes du Rhône, Domaine du Bois de St. Jean € 9,69
3= 2011 Vin de Pays des Cévennes rouge, Domaine de Taverna € 5,95


Bent u voor de feestdagen op zoek naar een mooie Bourgogne? Ik kan u de volgende wijnen ten zeerste aanbevelen.
Wit:
2009 AOC Saint Véran 'En Crèches', Dom. Barraud € 16,66
2009 AOC Macon Villages, Domaine Guillemot-Michel € 18,12
Rood:
2010 AOC Santenay, 1e Cru Clos Rousseau, Vieilles-Vignes, Bachey-Legros € 27,54
2009 AOC Savigny Les Beaune 1er Cru Serpientières, Domaine Ecard € 32,76

Dit zijn wijnen die nu in goede conditie zijn, open en zich optimaal presenteren. Als u van Bourgogne houdt, dan rest u maar één ding: bestellen! U kunt bovenstaande wijnen eenvoudig bestellen door mij een email te sturen of te bellen op 0570-6069664. Prijzen zijn excl. 21% btw.

 


 

Kerstarrangement met Linthorst Culinair en Ten Kate flowers & decorations


De kerstdagen staan weer voor de deur. En dat betekent naast het prettige vooruitzicht van een gezellig samenzijn met geliefden dat er ook weer nagedacht moet worden over de invulling van het kerstdiner. En natuurlijk horen daar bijpassende wijnen bij.
Wat betreft dat laatste wil ik u graag van dienst zijn. Heeft u uw kerstmenu gereed? Stuur het mij per mail of geef het telefonisch door en ik voorzie u van een prachtig wijn & spijs advies. Zodat u uzelf en uw geliefden niet alleen trakteert op een verrukkelijk diner, maar ook op een goed en gezond glas!

Geen tijd om te koken en uw tafel in prachtige kerstsferen te brengen? Ook dan heb ik, samen met Linhorst Culinair en Ten Kate Bloem en Decoratie, een oplossing voor u! Linthorst kookt voor u! Ten Kate zorgt dat uw tafeldecoratie subliem is. En ik zorg hoogstpersoonlijk voor een eerlijk en boeiend glas wijn op tafel. Klik hier voor de uitnodiging.

 


 

De nieuwe Brasserie van Boode in Bathmen


Grote kans dat u reeds vernomen heeft dat de Brasserie van Boode in Bathmen een grondige metamorfose heeft ondergaan. En wellicht heeft u die metamorfose reeds met eigen ogen mogen aanschouwen. Mocht dit echter nog niet het geval zijn, dan raad ik u van harte aan snel aan te schuiven bij chef kok Rob Timmer en zijn fantastische keukenbrigade. En niet alleen vanwege het feit dat Rob heerlijk kan koken. Want naast dat de menukaart tot de verbeelding spreekt, is ook de wijnkaart er subliem. Ik mag namelijk de wijnboodschappen voor Boode doen!

De huiswijn is Domaine Taverna. Een briljante huiswijn. Dat is eens te meer gebleken tijdens de afgelopen najaarsproeverij. Want zowel wit als rood staan op plaats 3 van best verkochte wijnen!

Tenslotte is de inrichting van de nieuwe Brasserie werkelijk prachtig. Warm, huiselijk, hip: iedereen voelt zich hier thuis en welkom. Een welkom dat versterkt wordt door de gastvrije bediening van Boode. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijk avondje uit.
Nieuwsgierig? Kijk dan op www.boode.nl.

 


 

Zij durft! - 10 verhalen over gewone bijzondere ondernemende vrouwen met lef


‘Waarom wilde je een eigen bedrijf beginnen en wat heeft het je opgeleverd?’ Tien gewone vrouwen vertellen openhartig over hun ondernemersavontuur. Daaruit blijkt hoe lastig het soms kan zijn je hart te volgen en ergens helemaal voor te gaan. Het zijn herkenbare verhalen van vrouwen met lef.

Annelied van Dijk zocht het ver weg en vond het dichtbij. Eliane Khoury kon door haar eigen bedrijf eindelijk doen waar ze goed in is. En Alice Eddes had een goede baan maar kreeg het daar benauwd van. Iedere vrouw vertelt over de zoektocht die ze heeft afgelegd. Elk verhaal eindigt met praktische tips en adviezen. Zij durft! is een aanrader voor iedereen die eigen baas wil zijn, maar (nog) niet durft!

Auteur: Sep Schaffers
Zij durft! is verkrijgbaar als Ebook ( € 4,99) en papieren boek (€ 12,50)
Nieuwsgierig? Kijk dan op www.zijdurft.nl

Zij durft! als ebook te koop bij eburon.nl, bol.com en managementboek.nl
Klik hier voor een directe link naar het boek.

 


 

» Interessante nieuwsbrief? Deel het via je social media!  Linkedin  Facebook  Twitter

 


Alice Eddes
Kleine Poot 18
7411 PE Deventer
telefoon (0570) 606964
info@wineconsultancy.nl
www.wineconsultancy.nl