Geachte heer, mevrouw,Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Graag informeren we u op deze manier een paar keer per jaar met leuke informatie en tips.

Najaarsproeverij a.s. zaterdag en zondag


“Geniet nooit met mate......” Loesje 
Kom proeven en geniet van Echte Wijnen. 


Ik nodig u graag uit voor onze traditionele Najaarsproeverij. Aanstaande zaterdag en zondag staat er een groot aantal wijnen voor u open. U bent van harte welkom en natuurlijk ontvang ik uw wijnliefhebbende familieleden, vrienden en kennissen ook graag. Klik  hier  voor de uitnodiging. 

Datum:  zaterdag 18 en zondag 19 november.
Tijd:  tussen 16.00 en 19.00 uur bent u van harte welkom. 
Locatie:  Kleine Poot 18, 7411 PE Deventer.

Klik  hier  voor de proeflijst. Mocht u niet in de gelegenheid zijn de proeverij te bezoeken, maar wilt u toch graag genieten van deze wijnen? Stuur dan uw bestellijst per email of post.

 


 

Groene kamer


We starten met de Riesling Rotschiefer van Paulinshof. Een wijn die uw pallet direct op een zeer prettige manier wakker maakt. Hiermee hebben we u ‘aangezet’ om een schitterende proeverij in te gaan. De gulheid en frisheid in combinatie met de aroma’s van bloedsinaasappel en bloesem herinnert u er direct aan waarom u gekomen bent.... het geraakt worden door bijzondere wijnen, Echte Wijnen!

Daarna volgen twee pittige rode wijnen uit respectievelijk Spanje en Portugal. Ook dit doe ik om de toon direct goed te zetten. U proeft deze wijnen nu optimaal.
Wees niet bang dat u alles door elkaar heen proeft, of dat u denkt dat u eerst alle wit en daarna pas rood kan proeven... juist niet. Ik heb voor u alles in een thematiek geplaatst waarin wit en rood, eenvoudig en complex, elkaar veelvuldig afwisselen. Op deze manier blijft/blijven uw pallet/mond/smaakpapillen wakker en schoon. U proeft op deze manier de wijnen vele malen beter.... vandaar.

 


 

Grijze kamer


Hier veel aandacht voor Duitsland, Oostenrijk en een prachtig nieuw Hongaars huis.
Rudolf Fürst uit de Franken maakt grootse rode wijnen van de Pinot Noir druif. Een prachtig alternatief voor een rode Bourgogne. De verleiderlijke Centgrafenberg is zondermeer vergelijkbaar met een hoge Chambolle-Musigny of zelfs Bonnes-Mares.


Maar ook in eenvoudiger rood hebben wij hier 2 fantastische wijnen staan van PMC en Zanhto uit Oostenrijk. De Zweigelt 2015 is fantastisch gul in het fruit en sap.

Een nieuwe huis in het assortiment is Heimann uit Hongarije. De familie Heimann is van Duitse afkomst en woont en werkt in Hongarije sinds 1758. Tijdens het communistische bewind werden hun landgoederen geconfisqueerd en pas in 1992 kon men weer langzaam het familiebedrijf opbouwen. Het is een echt familiebedrijf, waarbij Agnes de wijnmaakster en spil van het bedrijf is en haar man Zoltán vooral het gezicht naar buiten. Sinds kort is ook hun zoon Zoltán Jr. actief in het familiebedrijf. Op de proeftafel Kadarka.

Kadarka is een bijzonder specialiteit van Heimann. Zij experimenteren sinds 2005 met oude klonen van dit druivenras. Ze hebben na vele jaren onderzoek 30 klonen geselecteerd, waarvan er nu 7 in productie zijn en gebruikt worden voor deze wijn. De wijn is licht van kleur, fruitig en elegant en heeft een mooi kruidige ondertoon. Elegant maar toch pittig in karakter en ondersteund door fijnen zuren.

 


 

Paarse kamer


Zoals ik mijn vorige nieuwsbrief al schreef zijn er prachtige nieuwe wijnen in het assortiment uit de Rhône. De wijnen van de vrouwelijke wijnmaakster Elodie Balme en een schitterende Cornas van Lemenicier. Deze staan dan natuurlijk ook op de proeftafel.

Voor betaalbaar wit ben ik op dit moment erg gecharmeerd van de Montmeze van Mas Saint Laurent. De Picpoul de Pinet, Terret en Rousanne druif uit de Languedoc streek geven een aantrekkelijk geurige wijn met een verkwikkend, sappig ,mineraalrijk en zilt karakter. Ik vind deze nu heerlijk!

Ook de 2015 Gadagne van de gebroeders Bois de Saint Jean staat op de proeftafel. De stoere jongens die dito wijnen maken. De 2015 is nu in vorm. Robuust, stoer, veel fruit, de veelheid aan tannines zijn 'just perfect'.... voor de liefhebbers.

Iedereen kent de streek Beaumes de Venise van prachtig zoet gemaakt door de Muscat druif. Domaine Bernardins heeft hierin de beste reputatie. Proef de 2014 en u begrijpt waarom.
Maar wat weinig mensen weten is dat hier ook prachtig rood gemaakt wordt.
Corina Kruse van Domaine Martinelle oogst in deze gemeente de mooiste rijpe grenache en syrah druiven voor haar wijnen. Proef de 2011 rood en je bent verkocht. Het is de wijn bij prachtig rood vlees, lamsvlees, gerechten met paddenstoelen, wild als haas, konijn, wild zwijn maar ook Hollandse harde kazen.... Wat eet u met kerst?


Graag tot aanstaande zaterdag of zondag,
Groet Alice

 


 

Relatiegeschenken


De Najaarsproeverij is een prima gelegenheid om uw eigen wijnvoorraad aan te vullen met prachtige kwaliteitswijnen. Maar u kunt de proeverij ook gebruiken als inspiratiebron voor uw relatiegeschenken. Want wijn drinken is één, wijn geven is een hele andere discipline. U geeft immers niet alleen een wijn, u zendt een boodschap uit. Het maakt nogal een verschil of u een fles van dertien in een dozijn weggeeft of dat u een bijzondere fles met een boeiend verhaal cadeau doet. Ons credo is al jaren: Met passie gemaakt, met passie gegeven.

Mocht u tijdens de Najaarsproeverij verhinderd zijn, dan kunt u natuurlijk altijd een afspraak maken. Neemt u gerust contact op. Goed om te weten: de wijnen zijn altijd voorzien van een wijnbeschrijving, zodat uw relatie kan lezen dat zijn geschenk met passie is gemaakt en dus ook met passie is gegeven. Daarnaast worden de wijnen geleverd in een passende geschenkverpakking, het oog wil immers ook wat.

 


 

Wijncatalogus


Drinkt u ook graag een boeiend glas wijn en bent u daarom nieuwsgierig naar onze prachtige collectie wijnen? Van maandag tot en met vrijdag staan wij voor u klaar. Mail of bel voor een afspraak bij Alice Eddes WineConsultancy aan de Kleine Poot 18 in Deventer. Het merendeel van de wijnen staat op voorraad in een schitterende wijnkelder met een constante temperatuur van 14 graden. Klik hier voor de digitale catalogus.

 


 

» Interessante nieuwsbrief? Deel het via je social media!  Linkedin  Facebook  Twitter

 


Alice Eddes
Kleine Poot 18
7411 PE Deventer
telefoon (0570) 606964
info@wineconsultancy.nl
www.wineconsultancy.nl> Als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, bezoek dan: www.wineconsultancy.nl/afmelden_nieuwsbrief