Geachte heer, mevrouw,Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Graag informeren we u op deze manier een paar keer per jaar met leuke informatie en tips.

Tijd voor verandering


Al meer dan tien jaar organiseer ik in het voor- en najaar een grootschalige proeverij. Ruim 35 tot 40 wijnen op tafel, allemaal zeer de moeite van het proeven waard. Een goed geoefend wijndrinker lukt het om deze allemaal te proeven, maar om eerlijk te zijn, het blijven er heel veel.

En dat heeft mij op de gedachte gezet om het eens anders te organiseren: kleinschaliger, intiemer, frequenter. Meer aandacht voor één streek of misschien één wijnhuis. Tien tot maximaal vijftien wijnen open, zodat u alles rustig kunt proeven. En zodat u volledig in een wijngebied of wijnboer kunt duiken, een stukje verdieping...


Deze nieuwe aanpak geeft mij een goed gevoel en ik hoop dat dit voor u ook geldt.
We blijven wel trouw aan onze de zaterdag & zondag, waarop u tussen 16.00 tot 19.00 van harte welkom bent om te proeven van prachtige wijnen en te proosten op het weekend. Aansluitend kunt u eventueel een heerlijk hapje eten in de vele fijne restaurants die in de binnenstad van Deventer aanwezig zijn.

De data die ik voor 2018 heb gepland zijn de volgende:
24 & 25 maart
2 & 3 juni
6 & 7 oktober
1 & 2 december

Schrijft u deze data alvast in uw agenda?
Via deze nieuwsbrief houd ik u op de hoogte wat er in deze verschillende weekenden op de proeftafel komt.
Buiten de proeverijen om sta ik natuurlijk het gehele jaar voor u klaar voor wijnadvies en –verkoop.

 


 

Mijn favorieten op dit moment


In het staartje van de winter, heel soms denk of hoop ik het voorjaar al een beetje te voelen kan ik intens genieten van een goed glas wijn. Wat ik nu graag open maak, mooi op dronk en erg lekker, is:

Voor wit:

2016 DOC Cirò Bianco 'Goce di Marinella' (8,60 incl btw)
Vrolijk, speels en lichtvoetig uit Calabrië gemaakt van de Greco druif gemaakt. Geurt naar mandarijn en gekonfijte citroen, in de mond lekker sappig en vol maar met een mooie frisheid in de afdronk. Kan je lekker mee borrelen maar ook uitstekend aan tafel bij uiteenlopende gerechten.

2015 AOC Quincy, Domaine Trotereau (15,15 incl btw)
.........altijd een favoriet bij mij. Voor de sauvignon blanc fans! 2015 is nu op en top in vorm. Uitgesproken sauvignon, stuivend in de neus met veel rode grapefruit en kruisbes, in de mond supersappig en dan altijd die spannende zuurstructuur met een prachtige mineraliteit. Daar val ik voor…..zo lekker!

Voor rood:

2016 VdP des Cévennes rouge, Domaine de Taverna (7,60 incl btw)
Een van mijn eenvoudigste wijnen, nul opsmuk, puur natuur, zo gewoon, maar zo lekker drinken. Uitstekende prijs/kwaliteit. Ik proef zelden beter…
Afkomstig uit de Cevennes gemaakt van merlot, mourvèdre, cabernet sauvignon en syrah. Naast het donkere fruit, aroma’s van drop en laurier, in de mond lekker sappig en soepel, tannines zijn mooi zacht en rijp.

2015 AOC Anjou rouge Dom. Musset-Rouwlier (12,25 incl btw)
Als de Anjou in vorm is ben ik groot fan. En de 2015 is het nu zeker. Afkomstig uit de Loire en gemaakt van Cabernet Franc druiven. Een druif die zeker geen allemans vriend is maar laten we eerlijk zijn, die zijn toch altijd het meest interessant. In ieder geval voor mij. Het is een druif die gedijt in een koel klimaat, fris in de zuren is en een heel eigen aards karakter heeft gecombineerd met een mooie fruitige toon. Deze aardse toon, ook vaak paddenstoelen die bij rijpen naar truffel kunnen gaan, vind ik zo boeiend…

Dit zijn er maar 4 maar er zijn er nog zoveel meer. Maak een afspraak of stuur uw wensen per email of whatsapp…ik help u graag.

 


 

Het wijnjaar 2017


Het wijnjaar 2017 is niet zonder slag of stoot gegaan in heel Europa. Het blijft de grootste uitdaging voor de wijnboer in deze tijd: de klimaatverandering. Een grillig onvoorspelbaar klimaat is voor de wijnbouw een hard gelag.

In 2017 was de start al slecht: in maart was het heel zacht weer, lente....de wijnranken liepen uit om vervolgens door de nachtvorst in april en mei kapot te vriezen. Naast de late nachtvorst kwam er een zomer met vele hittegolven en weinig regen. Met name Zuid-Italië en Spanje hebben flink geleden, maar ook Frankrijk ontkwam in vele wijngebieden niet aan deze stress.
Gevolg is dat in 2017 de wijnvolumes een stuk lager liggen dan normaal. Variërend van 20 tot maar liefst 40% minder in opbrengst! En dat heeft uiteraard zijn weerslag op de prijs. Kleinere volumes betekenen altijd weer prijsstijgingen en daar worden wij met z’n allen natuurlijk minder blij van.

Het goede nieuws is: 'een slecht jaar voor de wijnboer hoeft voor de wijndrinker geen slecht jaar te zijn' en bij dat laatste doelen we op de kwaliteit. En gelukkig zijn wat dat betreft de eerste berichten positief. Ik laat het u graag zelf ervaren met een aantal mooie wijnen uit 2017 op de eerste proeftafel van 2018, 24 en 25 maart aanstaande.

Ik nodig u hier graag voor uit.
Santé

 


 

Wijncatalogus


Drinkt u ook graag een boeiend glas wijn en bent u daarom nieuwsgierig naar onze prachtige collectie wijnen? Van maandag tot en met vrijdag staan wij voor u klaar. Mail of bel voor een afspraak bij Alice Eddes WineConsultancy aan de Kleine Poot 18 in Deventer. Het merendeel van de wijnen staat op voorraad in een schitterende wijnkelder met een constante temperatuur van 14 graden. Klik hier voor de digitale catalogus.

 


 

» Interessante nieuwsbrief? Deel het via je social media!  Linkedin  Facebook  Twitter

 


Alice Eddes
Kleine Poot 18
7411 PE Deventer
telefoon (0570) 606964
info@wineconsultancy.nl
www.wineconsultancy.nlAls u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, bezoek dan: www.wineconsultancy.nl/afmelden_nieuwsbrief