Champagne Brut Blanc de Blancs 1er Cru, Larmandier-Bernier

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie gaat u naar welkom.

Liever naakt dan namaak lijkt spreekwoordelijk voor liever geen champagne of het moet échte champagne zijn!

Helaas heeft slimme marketing er niet alleen voor gezorgd dat de beste champagnes van de grote champagnehuizen zeer kostbaar zijn, zelfs hun champagnes gemaakt uit de tweede of derde persing, de ‘deuxieme en troisieme taille’ worden voor te veel geld verkocht. Gelukkig zijn er ook in de Champagne nog een aantal kleine wijnhuizen waar ziel en zaligheid wordt gelegd in de productie van Champagnes zoals ze horen te zijn. Wie  dus minder vatbaar is voor een dure buitenkant, kan hier dure inhoud voor redelijke prijzen vinden.
Lamandier-Bernier is een voorbeeld van een nieuwe generatie wijnboeren die begrijpt dat champagne meer is dab een drank om parelend het levensgevoel mee te stimuleren. Een nieuwe generatie die met respect voor een eeuwenoude reputatie stijl en diepgang toont met de vervaardiging van volwaardige champagnes. En dit doet op een zo natuurlijk mogelijke manier. De Champagnestreek is door excessief gebruik van chemicaliën en pesticiden immers één van de meest vervuilde wijnstreken. Biodynamische teelt geeft bij Lamandier-Bernier stimulans aan een Champagne waardige expressie van originaliteit, finesse en spannende mineraliteit.
De druiven worden handmatig geoogst. Doordat de gisting geschiedt zonder kunstmatige gistcultuur draagt de natuurlijke gistcultuur uit de wijngaard bij aan het eigen stempel van de wijn. Iedere cru wordt afzonderlijk gevinifieerd. Gedurende de winter voeden de wijnen zich op hun eigen lie om in de lente op fles te gaan. De wijnen rijpen 3 tot 8 jaar in de kelders. De dosage is discreet om ruimte te geven aan expressie van terroir.

Druivenrassen: 88% chardonnay, 12% pinot noir.
Beschrijving: De stijlvolle champagnes geven een rijke expressie van de druif op een bijzonder terroir. Het is een vineuse champagne met een puur karakter. 

Wilt u graag wijnen bestellen of meer informatie stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.

>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy