Cotes de Provence rose ‘Corail’, Chateau de Roquefort

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie gaat u naar welkom.

De Parijse sterrenrestaurants en bars à vin komen superlatieven tekort om de wijnen van Chateau de Roquefort te omschrijven. De exceptioneel gesitueerde wijngaarden waar de druiven voor deze kostelijke wijnen groeien ligt in het achterland van Bandol en Cassis. Hier worden de ranken verfrist door de wind van zee en krijgen ze voldoende zonlicht. Raimond de Villeneuve streek in 1995 neer op deze historische plek die al door de Romeinen bewoond werd. Met veel elan en dynamiek blaast hij de geschiedenis nieuw leven in.

De wijnen van Villeneuve zijn van biologische teelt. De wijngaarden van Chateau de Roquefort tellen veel oude stokken die laag rendement opleveren, maar zorgen voor kostelijke, laagzwavelige wijnen.

Druivenrassen: Syrah, grenache, cinsault, carignan, rolle, clairette
Beschrijving : Voor het vierde jaar op rij ‘Rosé van het Jaar’ bij Proefschrift. Raimond de Villeneuve weet hoe je een rosé met grandeur en gratie moet maken. Biodynamische teelt én vinificatie van grenache, cinsault, mourvèdre, syrah, rolle (witte druif) en carignan. De juiste terroir. Bleekroze, rood fruit, brem, mimosa. Elegant, kristalhelder en mineralig, 200% drinkbaar. Kortom: rosé zoals rosé bedoeld is. De kleine oogst rechtvaardigt de hogere prijs.
Drinkmoment: Heerlijk als aperitief, uitstekend als dinerwijn. Combineert prachtig bij tapas, zomersalades, crudité, aioli, schaaldieren, vis als rode poon, bouillabaisse, koude ratatouille, zwezerik, kipgerechten, kalfsvlees, provencaalse groenteschotels.

Serveren op 10°C

Mocht u interesse hebben in één van de wijnen van WineConsultancy stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy