AOC Anjou rouge, Domaine Musset-Roullier

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie gaat u naar welkom.

De Loire is een gebied met vele gezichten, en dat geldt zeker wat betreft wijn. Fraaie witte wijnen, veelal gemaakt van de chenindruif, variërend van beendroog naar halfzoet tot zoet.  En authentieke rode wijnen die zeker door de stijgende kwaliteit meer erkenning verdienen dan ze momenteel genieten.

De beste rode wijnen worden gemaakt van de cabernet franc druif. Bij deze kwaliteitswijnen spelen mooie, rijpe tannines, afkomstig van goede rijpe druiven, een zeer belangrijke rol. In een noordelijk gebied als de Loire is dat niet vanzelfsprekend. In de Loire zijn de ligging van de wijngaard, het rendement, de aandacht voor de wijnstokken en het risico dat een wijnboer durft te nemen om te wachten op optimale rijpheid van de druiven, bepalende factoren. Rijpheid en kwaliteit komen van de druivenstok en worden niet tijdens de wijnbereiding tot stand gebracht.

Gilles Musset en Serge Roullier combineren sinds enkele jaren hun beider kwaliteiten: de één in de wijngaard, de ander als wijnmaker. De één zorgt voor de productie van kwaliteitsdruiven en de ander zorgt tijdens het wijnmaken dat de natuurlijke rijkdom van de druivenaroma’s behouden blijft. Gilles en Serge houden van puur natuur: wijn met een eerlijk karakter en een gulle smaak, met een toets van terroir en fraaie tannines, die structuur geven aan rijk fruit. Een heerlijke verrassing tussen de talloze dunne en soms vlakke Anjouwijnen.

Druivenras: 100% cabernet franc
Beschrijving: Een zeer volle, rijke, enorm fruitige wijn met aroma’s van bosbes en bramen met een mooie aardse toon en een beetje laurier en cederhout. Bijzonder!
Drinkmoment: Door de volheid en de behoorlijk stevige structuur kan deze wijn bij redelijk smaakvolle gerechten worden gedronken: zoals eendepâté, duif en ander gevogelte, worstjes, rund- en lamsgebraad, zelfs Japanse vleesgerechten en wild.

Serveertemperatuur tussen de 15°C - 18°C.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy