Bourgogne blanc, Maison Ambroise

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie gaat u naar welkom.

Als jongetje uit de banlieus van Parijs droomde Bertrand Ambroise van ruimte, rust en stilte. Als hij op school wijnboerdochter Martine Dupasquier ontmoet, komt zijn droom uit. In 1985 wordt hij wijnmaker op het domein van haar ouders en met de moeilijke oogst van 1987 laat hij zien over welke uitzonderlijke capaciteiten hij als wijnmaker beschikt.

Sinds 1985 is er een hoop veranderd op Maison Ambroise. Maar wat altijd is gebleven is de uitzonderlijke kwaliteit van de wijnen van Bertrand en Martine. Inmiddels wordt vijftig procent van het domein biologisch bewerkt. En hoewel het biologisch werken goed bevalt, willen ze een slag om de arm houden om chemicaliŽn te gebruiken. Maar alleen wanneer strikt noodzakelijk. Want ook Bertrand en Martine begrijpen dat het gebruik van bestrijdingsmiddelen waarbij je achtenveertig uur moet wachten voordat je de wijngaard weer in kunt, niet bevorderlijk is voor d gezondheid.

Druiventrossen gaan voor de Bourgogne Blanc in hun geheel in de pers en worden gedurende vier uur met zachte druk geperst. Er worden geen enzymen of gistcellen toegevoegd, wel een beetje sulfiet. Door débourbage worden onrechtmatigheden verwijderd, waarna de most wordt overgebracht naar eikenhouten vaten waar gisting plaatsvindt.

Druivenrassen: 100% Chardonnay druiven
Beschrijving: Een buitengewone bourgogne. Modern op het fruit, sappig, toast, gember, mooie zuren, rondeur. Value for money. Zeker in 2009. 
Drinkmoment: Prachtig met vis als zeewolf, forel,coquilles, zeeduivel, tong of paling. Maar ook bij paté, hors d'oeuvre, escargots, kabeljauw, asperges, zwezerik, kalfshersenen, boerenkip met truffels, kalfsvlees met morilles, beenham, kaassoufléÖ..

Serveren op 12įC

Mocht u interesse hebben in één van de wijnen van WineConsultancy stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy