Chablis, Pattes Loup

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie gaat u naar welkom.

Thomas Pico is pas 27 jaar als hij met glans debuteert. Zijn Domaine de Pattes Loup ligt in Courgis, het hoogste deel van de Chablis en omvat slecht 2,4 hectare. Opa Pico plantte de stokken in 1951 op de gelige klei- en kalkgronden. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. Alleen de beste druiven zijn goed genoeg voor Thomas, die zijn wijnen laat vergisten met hun eigen natuurlijke gisten en geen zwavel en enyzmen toevoegt.

Inmiddels heeft Pico meer biologisch gecertificeerde percelen van zijn vader in pacht gekregen. Dus de opbrengst wordt groter. En dat is maar goed ook, want de wijnen van deze jonge wijnmaker zijn nu al beroemd en berucht.

Druivenrassen: 100% Chardonnay druiven
Beschrijving: Late pluk van oude stokken, natuurlijke vinificatie. Geen hout, wel deels opvoeding op oeuf Nomblot, soort cementen ei voor geleidelijke oxidatie. Open, uitbundig rijp geel fruit, volfris, zachte zuren, sappig.
Drinkmoment: Heerlijk bij oesters, zeebanket, visgerechten, tong, kabeljauw en brandade (stokvis)

Serveren op 12C

Mocht u interesse hebben in één van de wijnen van WineConsultancy stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy