Côtes du Rhône, Domaine Chapoton

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie gaat u naar welkom.

In het zuidelijke gedeelte van de Rhône, ten noorden van Orange, ligt Rochegude. Hier, in de bergachtige heuvels, zijn Annika en Serge Rémusan begonnen met het aanplanten van ‘vergeten’ hooggelegen wijngronden. Hun pogingen om gesteente van kalkrots, bedekt met een laagje dunne grond, te beplanten met de wijnstok, werd argwanend en vol ongeloof bekeken door de lokale boeren. Waarom zou je daar gaan aanplanten als het beneden op de vlakte zoveel makkelijker kon? Serge was echter overtuigd van het unieke karakter van het terroir en nu, na  jarenlang zwoegen en afzien, begint het risicovolle avontuur zijn vruchten af te werpen. In deze hooggelegen wijngaarden zorgt de wind voor verkoeling, waardoor de druiven evenwichtig kunnen rijpen.

Serge zoekt niet het gewicht van tannines en alcohol, maar kiest in deze Rhônewijn voor het genot van fruit en finesse. Door de druiven gezamenlijk te laten gisten, kunnen de syrahschillen, dankzij de aanwezigheid van de grenache, optimaal vergisten. De volle rijkdom van de syrahdruif komt op deze manier tot uiting.

Druivenrassen: Grenache, carignan, syrah en mourvèdre
Beschrijving: Dé druivenrassen van de zuidelijke Rhône die gezamenlijk zorgdragen voor mooie zuren en een heerlijke zachtheid. Veel rijp fruit als bessen en kersen, zeer intens en vlezig met laurier, zoethout en drop als kruidige, subtiele tegenhanger. Een hartveroverende wijn!
Drinkmoment: Heerlijk voor elke dag maar wél een glas van topkwaliteit!
Inzetbaar bij tal van gerechten; van lichte (wit)vleesgerechten tot kruidige lamschotels. Paprika uit de oven combineert perfect, maar ook kruidige gerechten als paëlla.

Serveertemperatuur tussen de 16°C –18°C 

Heeft u interesse of wilt u meer informatie stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy