Domaine de la Chevalerie, Cassiopée

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie kunt u naar welkom gaan.

In de prachtige Loirestreek ligt een klein dorpje met een bijzondere wijngeschiedenis. In Restigné, dat valt onder de Bourgueil, maakt de familie Caslot al meer dan driehonderd jaar prachtige wijnen. Het familiebezit van de Caslots dateert van 1640, terwijl de indrukwekkende en schijnbaar eindeloze kelders al zijn ontstaan in de elfde en twaalfde eeuw. In die tijd deed ook de beroemde cabernet-franc druif zijn intrede in deze streek. Historie genoeg dus in dit prachtige landschap.

Domaine de la Chevalerie heet het wijnhuis van de familie Caslot. De wijngaarden van het domaine kenmerken zich door een uitstekend terroir. En het zijn broer en zus Emmanuel en Stephanie die het potentieel van deze prachtige wijngaarden optimaal benutten. Het resultaat zijn soepele fruitvolle wijnen van warmere zanderige grond en rijke complexe wijnen van kalkachtige kleigrond.

Op de wijngaarden zijn onkruidverdelgers taboe. Ploegen is derhalve het devies. De snoeitechniek die hier wordt toegepast is guyot simple en de oogst gebeurt handmatig. Temperatuurgecontroleerde gisting op cuve, met eigen gistcultuur. In de koude kelders wordt de wijn opgevoed onder constante temperatuur van 10 tot 12 graden.

De Cassiopée is een speciale selectie met een uniek etiket ontwerpen door de fameuze kunstenaar Jack Martin, die zich laat inspireren door de kenmerken van het wijnjaar. De druiven van de Cassiopée zijn afkomstig van 30-45 jaar oude stokken die staan op een zanderige bodem met kwarts, kiezel en klei. Dit heeft geresulteerd in een jonge, levendige wijn, vol van donker fruit en zwarte peper en stoer van karakter.

Druivenras: 100% cabernet-franc.
Beschrijving: Open stijl, volop fascinatie van frisse rijpheid, een aantrekkelijke aanzet om volop te genieten van heerlijk fruit in een stoer karakter.

Mocht u interesse hebben in één van de bovengenoemde wijnen stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy