Domaine de la Malherbe

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie kunt u naar welkom gaan.

Tussen het bergmassief van Les Maures en de Middellandse zee liggen de wijngaarden van Malherbe. Malherbe is het het vroegere wijngoed van het 18e-eeuwse Fort Brégancon, de tegenwoordige residentie van Nicolas Sarkozy.
In het verleden was Malherbe ook de boerderij van Brégancon. Dankzij de rijke bodem en zonrijke expositie teelde men hier naast druiven ook sinaasappels, amandelen en volop groenten en fruit. Tegenwoordig staat de wijn centraal. De wijngaarden kijken uit op de Middellandse  Zee en door de open ligging op het rotsmassief profiteert Malherbe van de verkoelende zeewind. Dit verklaart zowel het mooie evenwicht van de wijnen als de fris gebleven aroma’s.
De wijngaarden, circa 17 hectare in totaal, hebben behalve een fantastische ligging ook een unieke bodemsamenstelling. De rotsachtige bodem met leisteen, kwarts en klei vertoont overeenkomsten met die van de noordelijke Rhône. Het aandeel oude wijnstokken is bovendien hoog. Het domaine is reeds 4 generaties in het bezit van de familie Ferrari, tegenwoordig staat het onder leiding van Mireille Ferrari en haar zonen. Er worden geen pesticiden gebruikt en het rendement wordt bewust laag gehouden.

Druivenras Blanc: rolle, semillon
Beschrijving Blanc: Een royale licht volle smaak met geel fruitsoorten als peer en kweepeer, bloemige geur van acaciabloesem en een minerale toets.
Drinkmoment: Heerlijk bij zeeduivel, gegrilde langoustine met gember, boerderijkip, kalfsvlees en verse geitenkaas.
Druivenras rosé: 90% grenache, 10% cinsault
Beschrijving: dddd Ingetogen geur van rozen, stijlvol rond fruit in een natuurlijk balans, perzik, mandarijn, abrikoos, verfijnd expressief met ziltheid en licht kruidige provencaalse aroma’s.
Drinkmoment: Heerlijk bij cassolette van coquilles Saint-Jacques met saffraan, langoustines, gegrilde mul, soep met pistou, provencaals gekruide lamskoteletten, taart met rood fruit.

Mocht u interesse hebben in één van de bovengenoemde wijnen stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy