Domaine Roc des Anges, Roussillon

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie kunt u naar welkom gaan.

In een landschap van zwart leisteen trekt een wit spoor van carrigan wijnstokken langs een ader van kwartsgesteente. Een bijzonder beeld en tegelijk de naamgever van het nog jonge domaine Roc des Anges.
Majorie Gallet begon in 2001 met haar domaine. De 10 hectare waar ze tien jaar geleden mee begon zijn inmiddels uitgegroeid naar een mooie 25 hectare. Majorie is afkomstig uit de Côte-Rôtie, even ten zuiden van Vienne in de noordelijke Rhône. Enige finesse is haar dan ook niet vreemd en dat proef je in haar bijzondere Roussillonwijn. Een finesse die haar een flinke reputatie heeft opgeleverd, zowel in de Franse vakpers als in de internationale wijnhandel.

Het karakter van deze veelzeggende wijnen is puur, intens en vol volume met een kracht die schuil gaat in aromatische expressie. De wijnen hebben harmonie en tonen in een transparante smaak kruidige nuances en mineralen. De opmerkelijke frisheid hebben de wijnen te danken aan de noordelijke ligging van de wijngaarden van Roc des Anges ten opzichte van het gebergte van Forcaréal.

De leisteenbodem is 570 miljoen jaren oud, en ontstaan uit gecomprimeerde pure klei. De gefragmenteerde open rotsstructuur is bedekt door slechts een meter dunne laag grond, waardoor het wortelstelsel van de wijnstok gemakkelijk en tot op zeer grote diepte kan nestelen. Het merendeel van de wijnstokken zelf is zeer oud, tot wel 100 jaar.

Druivenras Segna de Cor: grenache, aangevuld met carignan en syrah
Druivenras Relief: 60% carignan, 25% grenache noir, 15 % syrah
Beschrijving: Kruidige nuancen en mineralen en een opmerkelijke frisheid. Intens en vol volume, vol van aroma’s.
Drinkmoment: Goed gekruide Catalaanse groenteschotels, tomaat/paprika/knoflook, aubergineschotels, tatin van tomaten en notenolie, geroosterde geitenbout met rozemarijn en knoflook, kalfsniertjes, feuilleté met tomaten, lamsvlees, patrijs met bittere sinaasappel, eendenborst, fazant, reebout, lam, haas, wild konijn met thym.

Mocht u interesse hebben in één van de bovengenoemde wijnen stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy