Les Terres de Fagayra, Maury

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie kunt u naar welkom gaan.

In het zuiden van de Languedoc-Roussillon, tussen Perpignan en Carcassonne, ligt de appellation Maury. In het noorden van deze appellation bestiert mijnheer Gallet op biologische wijze zijn 3,5 hectare wijngaarden. Hier is het landschap woest, het klimaat koeler en valt er gemiddeld meer neerslag dan in andere wijngebieden. En dat is te proeven in de prachtige wijnen die hier vandaan komen. Frisse wijn met een elegante stijl.
Het zijn de zuidelijk gelegen PyreneeŽn die grotendeels bepalend zijn voor dit klimaat en voor de smaak van de wijn. Een andere belangrijke factor is de bodem, die bestaat uit pure leisteen en leisteen met sedimenten van kalksteen. De dunne toplaag geeft de gefragmenteerde rots de gelegenheid het regenwater diep op te zuigen.

Druivenras blanc: grenache gris en macabeu
Beschrijving: Fris en elegant, gisting en opvoeding op cuve, productie slechts 3600 flessen.
Drinkmoment: Aanbevolen als aperitief en dessertwijn, heerlijk bij rauwe tonijn en dessert met vruchten. Serveren op 10 graden.
Druivenras rouge: grenache noir
Beschrijving: Geur van zoete kers en gedroogd fruit, volle pikante tannines, productie van 2008 slechts 3400 flessen.
Drinkmoment: Heerlijk bij wild, wildgevogelte, patés van bosvruchten of pruim, blauwschimmelkazen als Stilton en Roquefort.

Mocht u interesse hebben in één van de bovengenoemde wijnen stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy