Pinot Noir, beerenauslese, PMC

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie gaat u naar welkom.

In 1999 nemen de broers Peter en Christoph Münzenrieder het bedrijf in 1999 van hun ouders over. Destijds was het bedrijf dichtbij de Neusiedlersee slechts 4 hectare groot, inmiddels is het uitgegroeid tot 16 hectare. Peter is verantwoordelijk voor de vinificatie en de verkoop terwijl Cristoph de wijngaarden beheert. De stijl van wijn maken is een combinatie van traditionele en moderne/dynamische technieken.

De omstandigheden in deze regio zijn perfect voor 'botrytis-wijnen' maar zeker ook voor droge witte- en rode wijnen. Van de oogst in 2007 had circa zestig procent van de geoogste druiven ‘pourriture noble’ ofwel ‘edele rotting’, waardoor de uiteindelijke wijn bijna de concentratie van een Trockenbeerenauslese had. Zeer uitzonderlijk, want rode druiven worden door hun dikkere schil moeilijker aangetast door edele rotting dan witte druiven. Alleen in zeer uitzonderlijke
omstandigheden is dit mogelijk. Bovendien vergt het een zeer strenge selectie. Daarom wordt deze wijn niet ieder jaar gemaakt. Met recht een bijzondere wijn dus!

Druivenras: 100% Pinot Noir
Beschrijving: Licht rood, bijna rosé van kleur. Dit komt doordat de pourriture noble kleurstof onttrekt aan de schil en er daarnaast slechts een korte inweking op de schillen plaatsvindt. In de geur fris zoet fruit als kersen, frambozen, aardbeien, appel en peer. Fris zoet in de smaak, ook hier aardbeien en frambozenfruit met een frisse zuurgraad en fraaie lengte.
Drinkmoment: Heerlijk bij friszoete desserts met of van bijvoorbeeld zacht rood fruit, kersen, vijgen en pruimen, maar ook heerlijk bij pittige blauwschimmelkaas als Roquefort of Stilton.

Serveertemperatuur 10 - 12° C

Heeft u interesse of wilt u meer informatie stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy