Pouilly-Fuissé – domaine Cheveau

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie gaat u naar welkom.

Midden in het hart van de Pouilly liggen de wijngaarden van domaine Cheveau. Nicolas Cheveau zwaait hier de scepter, met een toewijding zoals zijn vader en grootvader dat voor hem deden. Deze jarenlange toewijding lijkt nu zijn vruchten af te werpen, want het domaine heeft een hoog niveau bereikt.
In de wijngaard wordt gestreefd naar ecologisch evenwicht. Er wordt geploegd in plaats van gespoten met chemicaliën en de rendementen van de wijnstokken worden bewust laag gehouden om een zo hoog mogelijke rijping te verkrijgen. De oogst wordt handmatig binnengehaald, waarna de hele trossen pneumatisch geperst worden. Vervolgens worden onrechtmatigheden afkomstig van schillen en stelen verwijderd (débourbage) en vindt gisting plaats op cuve. Er wordt geen suiker toegevoegd en de wijnen rijpen deels op foudre en eiken fust.
Druivenrassen: 100% Chardonnay

Vieilles-Vignes - Chardonnaydruiven afkomstig van wijnstokken van 50-70 jaar oud, 8000 stokken per ha. in de wijngaarden Aux Chailloux, Vers Cras, Aux Morlays, Guyot simple, lutte raisonnée, 12 maanden opvoeding op eiken fust, 30% nieuw.

Aux Bouthières - Chardonnaydruiven afkomstig van wijnstokken van 30 jaar oud, 8000 stokken per ha. in de wijngaard Aux Bouthières, een vroeg rijpend terroir, altijd laat geoogst Guyot simple, lutte raisonnée, 12 maanden opvoeding op eiken fust, 40% nieuw.

Wilt u graag wijnen bestellen of meer informatie stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy