Saint Jeoire-Prieure, Domaine Saissy

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie kunt u naar welkom gaan.

Slechts één wijnboer is nog actief in de hele appellation Vin de Savoie Saint Jeoire-Prieure en dat is mijnheer Saissy. Het areaal van Domaine Saissy beslaat slechts 6,9 hectare. Met recht een mini wijngebied dus hier in het dal van de Isère onder de rook van Chambéry.

De twintig tot tachtig jaar oude wijnstokken waaraan de jacquèredruiven groeien staan op gunstig gelegen hellingen en op sterk kalkrijke bodem. Met machines kan hier echter niet gewerkt worden en daarom gebeurt alles hier met de hand, inclusief de pluk van de druiven.

Gisting geschiedt langzaam, onder koele temperatuur met de gistcultuur uit de wijngaard op de schil van de druif. Soutirage en botteling wordt bepaald door de maanstand. Bij vieille lune, nieuwe maan, gaat de wijn op de fles.

Saissy heeft een gelukkige hand van wijnmaken. Intens expressieve wijnen en ongekunsteld. Dat geeft de wijnen een natuurlijk karakter waarin zuiverheid en rijpheid samenkomen in een genereuze smaak die weldadig verkwikt. Fris als de berglucht, ongedwongen speels, heerlijke wijn!

Druivenrassen: 100% jacquère
Beschrijving: Intens en expressief. Fris, ongedwongen en verkwikkend.
Drinkmoment: Heerlijk als aperitief. Prima bij asperges, asperges met kreeftjes, coquilles Saint-Jacques, riviervis, hors d’oeuvre, avocado met coquilles en gemberdressing en kazen als Beaufort, Cantal, Reblochon en Tomme de Savoie.

Mocht u interesse hebben in één van de bovengenoemde wijnen stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy