Saumur ‘Le Vent du Nord’ Domaine des Guyons

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie gaat u naar welkom.

Saumur is één van de appellations in de Loire waar mooie, elegante witte wijnen van chenin blanc worden gemaakt. Daarnaast is de regio zeer bekend vanwege twee andere appellations: Saumur mousseux en Saumur-Champigny. De eerste is een droge mousserende wijn en de tweede een delicate rode wijn van de cabernet franc-druif.

De stad Saumur wordt beschouwd als het Reims van de Loire. Zelfs de natuurlijke ondergrondse kelders uitgehakt uit de zachte lokale tuffeau, een grondsoort waarin vuursteen en tufsteen voorkomt, ontbreken niet.

De wijngronden van Frank Bimont van het Domaine des Guyons zijn gelegen rond le Puy de Notre Dame, vanouds een vertrekpunt voor bedevaartgangers voor de voettocht naar Santiago de Compostela. De bodem bestaat uit kalk/kleigrond op een ondergrond van kalk/krijtgesteente. De druiven worden handmatig geoogst en geperst. Débourage (ontroebeling) vind buiten plaats. De wind, die omstreeks dit jaargetijde altijd koud is, koelt de most in deze cuve, waarna de gisting volgt in kleinere cuve's in de kelder.

Druivenras: 100% chenin blanc
Beschrijving: De jaargang is zeer geslaagd. Een droge wijn, maar met rijke geur- en smaakaroma’s. Heel aantrekkelijk met een compleet karakter. Een glas dat niet snel verveelt en in de loop van de jaren alleen maar mooier kan worden.
Drinkmoment: Deze Saumur is breed inzetbaar: Uitstekend in combinatie met vis, vooral de vettere, smaakrijke soorten, maar ook lichte vleesgerechten en oosterse gerechten gaan goed samen met deze wijn.
Een voorname wijn die lang meegaat!

Serveertemperatuur tussen de 10°C - 12°C

Heeft u interesse of wilt u meer informatie stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy