Sauvignon de Touraine, Domaine du Pré Baron

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie gaat u naar welkom.

In het hart van de Touraine liggen de 22 hectare wijngaarden van Domaine du Pré Baron, waar de familie Mardon al vijf generaties de scepter zwaait. In de jaren tachtig is papa Guy één van de eersten die zich richt op kwaliteit. Hij investeert in de Rolls Royce onder de persen, de destijds revolutionaire en peperdure pneumatische pers. In 1994 neemt draagt hij het wijnstokje over aan zoon Jean-Luc die dan al beseft dat goed wijn kunnen maken één is, maar dat alles begint met goede druiven.

Vanaf dan wordt er gesnoeid in het voorjaar, wordt in augustus een teveel aan druiven weggeknipt en wordt er beperk gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, het zogenaamde lutte raisonnée. De totale opbrengst wordt minder, maar wel beter. Inmiddels werk Jean-Luc volgens de richtlijnen van de ecologische wijnbouw, de Terra Vitis.

Specialiteit van Domaine du Pré Baron is wijn op basis van de witte sauvignon Blanc. Deze druif gedijt zeer goed op de ondergrond van zandsteen op klei. De wijnen worden dikwijls geroemd in de internationale pers. Ook de rode en rosé wijnen van Pré Baron zijn van hoge kwaliteit.

Druivenras: 100% sauvignon druif
Beschrijving: Sappige sauvignon, rijp en krachtig. Gekonfijt fruit, vlierbloesem, wat hooi, vol en fris van smaak. Geurig aperitief, bij zachte geitenkaas of, zoals in de streek usance is, bij een goed bord asperges. 
Drinkmoment: Geurig aperitief, bij zachte geitenkaas of bij een goed bord asperges. 

Serveren op 12°C

Heeft u interesse of wilt u meer informatie stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy