Sentinelle de Massiac, Château Massiac

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie gaat u naar welkom.

De wijntraditie in de Minervois dateert al uit de tijd dat de Romeinen Zuid-Frankrijk bestuurden. Eén van de vestigingen van waaruit zij dat deden stond bekend als Minerve, waar de latere naam Minervois een afgeleide van is. De legioenen die hier gelegerd waren dronken zich vol met Minervoiswijn, wijn die ook in Rome zeer geliefd was. Zo is bekend dat de grote Romeinse filosoof Cicero graag een goed glas uit de Minervois dronk.

Het soepel glooiende landschap dat een gevoel opwekt van tijdloosheid, eindeloosheid en schoonheid is kenmerkend voor Minervois. In het hart van dit prachtige land, ter hoogte van het meest zuidelijke punt van het Massif Central, op dertig kilometer van de Middellandse Zee, ligt Château Massiac.

Massiac staat op een zonnige heuvel, waar verschillende winden waaien, westelijk de cers en oostelijk een meer vochtige zeewind. Rondom het domaine strekken zich 25 hectare wijngaard en 7 hectare bos en garrigue uit. De filterende mergelgrond waarop de wijnstokken van Massiac staan zorgt voor een goede drainage. De regen vanaf de Atlantische kust weet het domein niet te bereiken en de Middellandse Zee regen heeft hier heel wat van zijn heftigheid verloren.

Bernard Boudouresque’s grote liefde ligt in de wijngaard, die hem beloont met de mooiste druiven. Hij plukt ze optimaal rijp en laat zonder nadrukkelijk eigen signature, op natuurlijke wijze, de wijn zichzelf vormen. Als zijn wijn bodem en geur van het omringende landschap reflecteert, is de grootste wens van Boudouresq vervuld. In zijn stijl van wijnmaken blijft hij dicht bij de druif.

Druivenras: 50% syrah en 50%  oude carignan
Beschrijving: Mooie geurige kruidigheid gecombineerd met sappig rijp zwart fruit. Fijne wijn, fruitig, fris, soepel en royaal inzetbaar.

Serveren 16°C

Heeft u interesse of wilt u meer informatie stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy