Domaine de Taverna

Dit is de wijn-encyclopedie van Alice Eddes WineConsultancy te Deventer. Voor meer informatie gaat u naar welkom.

Op de hellingen van de rivier de Gardon liggen de wijngaarden van Domaine de Taverna. De streek kent een bijzonder rijke wijnhistorie. De eerste wijnranken in de vallei van de Gardon, die ten noorden van Nmes en Avignon door de Cévennes stroomt, zijn reeds voor Christus aangelegd. De wijnen uit de Gardonvallei waren destijds dusdanig geliefd bij de Romeinen die in deze streek een buitenhuis hadden, dat keizer Donatius de verkoop van deze wijnen in Rome verbood.

De Cévennes zijn onderdeel van het dOc-gebied dat aan de Middellandse Zee ligt. De koele ondergrond in het gebied bestaat uit kalk met klei en is bedekt met kiezel. Hiermee wordt voorkomen dat het weinige water dat valt in deze warme en droge streek niet direct verdampt. Aan de druivenstokken groeien de ugni blanc en de sauvignon blanc. Met deze druiven maken ze op de Domaine de Taverna stevige wijnen met een eerlijk, boers karakter. De wijnen zijn royaal gevuld met licht, zwoel fruit en hebben een levendige, volle smaak.

Druivenrassen: 60% ugni blanc 40% sauvignon blanc
Beschrijving: Fris en vriendelijk, de geur van appel en perzik komt terug in de smaak. Lekkere zuren, vol en fris met een fijn bittertje en appels in de afdronk.
Drinkmoment: Fijne aperitiefwijn en perfect voor alledag. Combineert makkelijk bij veel lichte gerechten.

Serveren op 10C

Wilt u graag wijnen bestellen of meer informatie stuur ons dan een email of neem telefonisch contact met ons op.


>> terug naar het overzicht   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
     sitemap    |    privacy